Tisztelt Kamara, itt vagyunk!

Az elmúlt hetekben igyekeztünk felvenni a kapcsolatot a területi szervezeteinkkel, jelenlegi küldötteinkkel. Ezek a megkeresések számos esetben pusztán technikai jellegűek voltak, információkat kértünk és kaptunk, ugyanakkor ennek kapcsán mindig lehetőség adódott személyes beszélgetésekre, vélemények kifejtésére.

A beszélgetések többnyire kicsit feszült légkörben indulnak, mintha a tisztségviselők tartanának attól, amit mi akarunk. Aztán persze ez néhány percen belül feloldódik, mikor látják, hogy soha nem ártó céllal érkezünk, hanem segíteni jöttünk.

 

Tisztelt jelenlegi küldöttek

 

Mi a programunkban kitűzött célokat akarjuk megvalósítani. Azokat a célokat, amellyel – az eddigi nyilatkozatok alapján – a jelenlegi MOK elnökség is egyetért.

Mi nem elvenni akarunk feladatokat Önöktől, hanem felajánljuk magunkat, energiáinkat és szabadidőnket abból a célból, hogy összefogjuk, aktívvá tegyük az orvostársadalmat, megszüntessük az apátiát, beletörődést, visszaadjuk a reményt a kollégáinknak, hogy igenis lehet és érdemes közös célért dolgozni. A Kamarában, a területi szervezetekben ma is sokan, tisztességgel dolgoznak. Szükség van, és szükség lesz rájuk! Egy aktívabb Kamarában a tagság támogatásával ők is eredményesebben végezhetik majd munkájukat.

 

 

Nem megosztani akarjuk az orvosokat, hanem egyesíteni őket. A célok közösek, talán más módszerekkel hatékonyabbak tudunk lenni, mint az elmúlt tizenöt évben.

Nincs olyan területi szervezet ma Magyarországon, ahol ne arról panaszkodtak volna, hogy “nincs elég erőforrás”, “nem érdekli az orvosokat”, “úgy kellett vadászni a jelölteket”, “a fiatalokat nem érdekli”. Mi nem ellenzék vagyunk, hanem maga az aktív tagság, akit hiányoltok. Ha megnézitek a jelentkezők listáját, láthatjátok, hogy a fiatalokat igenis érdekli a Kamara jövője.

 
KEDVES TERÜLETI ÉS ORSZÁGOS KÜLDÖTTEK, ITT VAGYUNK!

 

Nem ellenetek, hanem veletek akarunk dolgozni. Eddig hiányoztunk, de most megjöttünk, tegyünk együtt egy jobb egészségügyért!

Tegyünk együtt egy szerethetőbb, átláthatóbb, hatékonyabb orvosi kamaráért, amely a tagokat szolgálja, érdekeiket érvényesíti.