Itt az idő…

Ünnep…

Talán megbocsátjátok, hogy nemzeti ünnepünkön a hivatásunkkal kapcsolatos, évtizedek óta szorongató súlyos problémák körül forognak a gondolataim.

Az egészségünk ügye közös ügyünk, leírom így: Nemzeti Ügy.

40 éve dolgozom közalkalmazottként, végigéltem, ma is mindennap megtapasztalom, hogy folyamatosan romlik és egyre súlyosabb, mára már szinte kezelhetetlen a helyzet.

Sokan látjuk, tudjuk ezt, kollégák, fiatalok, idősek, vidékiek, fővárosiak, háziorvosok, professzorok, rezidensek és főorvosok  sorolhatnám a különbségeket napestig… De nem a különbségeket, hanem az összetartozást találtuk meg és összefogtunk. Magunkat okoltuk, a passzivitásunkat. Az orvosi kamara gyakorlatilag a gyakran emelkedő havi sarcot jelentette nekünk, és csak tűrtük.

 

 

De ennek a passzivitásnak rajtunk kívül álló oka is van. Most, hogy aktívan készülünk a kamarai választásokra, azzal szembesültünk, hogy nem lehet véletlen, hogy szinte semmit nem tudunk, tudhatunk a választás menetéről. Igazolja ezt a feltevést a Ti sok kérdésetek, de az is, hogy 2 héttel a jelölések lezárása előtt sem sikerült adatokat szereznünk arról, hogy hova hány küldött kell….

Ne hagyjuk, hogy nélkülünk döntsenek rólunk!

Változtatnunk kell!

Mert ez mindannyiunk közös ügye.

Mert ebben az egészségügyben senki sincs biztonságban: a betegek sem, de mi, orvosok sem.

Mert vissza kell szereznünk a hivatásunk méltóságát, a betegek bizalmát.

Gyertek közénk, mert nekünk kell tenni a változásért!


Dr. Lénárd Rita