Itt az idő, szavazzunk!

Április-május-június hónapban zajlik a MOK választás, már ami a területi és országos küldöttek megválasztását illeti. 

Miért fontos ez?

A küldöttgyűlés vagy küldöttközgyűlés az a képviseleti szerv, amely az ÖSSZES Magyarországon praktizáló orvos érdekeit képviselni hivatott. Ha úgy tetszik, a mi kis városi közgyűlésünk, illetve parlamentünk, országgyűlésünk. Amiben viszont nagyon különbözik ezektől: ez nem politika.

Az elmúlt hetekben -mondhatjuk- aktív voltam a saját Facebook falamon is a kamarai választásokat illetőleg, és rengeteg doki ismerősöm, akivel beszéltem, mondta, hogy “látom, hogy mostanában elkezdtél politizálni“.

Hát NEM! Nem akarok és nem is fogok POLITIZÁLNI.

Mert a Magyar Orvosi Kamara, HELYESBÍTEK – a jogszabályok és az én saját etikai meggyőződésem és álláspontom szerinti Magyar Orvosi Kamara nem a pártpolitika színtere. Nem toboroz politikai pártoknak, nem áll be pártpolitikai mozgósító üzenetek mögé, pártrendezvényeken nem lép fel, vezetőségi tagjai nem lesznek pártpolitikusok. Az én általam támogatott MOK nem 3000 forinttal olcsóbb autó műszaki vizsgában látja a orvosok támogatását, nem próbál agresszíven spamelni e-mailekkel ismeretlen kondíciójú biztosítások miatt, nem adja ki alkuszcégnek a beleegyezésem nélkül az adataimat, nem kell kiperelni tőle egy egyszerű pénzügyi beszámolót, vagy szerződést, és nem büszke arra, hogy Budapesten egyetlen etikai elmarasztalás sem történt 2016-ban.

Persze a szakpolitika más kérdés. Ott igenis képviselni kell azt a 40+ ezer orvost, tennünk kell magunkért, mivel eddigi képviselőink 15 évig nem tudták ezt megtenni. 

 

 

Most itt a lehetőség, hogy képviselőket válasszunk. Tudom, sokan gondolják, hogy ez kit érdekel. Pedig kellene, hogy érdekeljen.

A 40 év feletti orvosok közül a férfiak harmada, a nők fele nem éri meg a nyugdíjazást

Érdekeljen téged is, akinek sokkal rövidebb a várható élettartama, mint a kortársaidnak.

Téged is, aki 2-3 helyen dolgozol azért, hogy eltartsd a családod olyan színvonalon, ahogyan megérdemled.

Téged is, akit zsarol a főnök, hogy csak akkor mehetsz szabadságra, ha plusz ügyeletet vállalsz. 

Téged is, aki 50-60 beteget vagy kénytelen ellátni annyi idő alatt, amennyi alatt csak 30-at lehet tisztességesen.

Téged is, aki naponta úgy dolgozik, hogy az osztályon nem teljesülnek a minimumfeltételek, nincs asszisztenciád, segítséged.

 

Szavazz egy jobb kamarára, tégy magadért, tégy a kollégádért és legfőképp TÉGY A BETEGEKÉRT.

 

Mert ami most van, azt egyikünk sem érdemli meg.

valasztas.mok.hu

 

Dr. Nagy Marcell