Az Újratervezés a Csongrád Megyei Területi Szervezetnél járt bemutatkozáson

Március 21-én hivatalos bemutatkozáson járt több kolléga az Újratervezés csoportból a Csongrád megyei MOK elnökségi ülésén. A tagfelvételi és kizárási napirendi pontokat követően az elnökség beszámolt a helyi választási menetrendről. Utóbbiról részletes információs levelet fognak postai úton eljuttatni minden taghoz.
 
Ebben megtalálhatóak lesznek a jelölő szelvények, valamint az elfogadó nyilatkozatok is, amiket április 30-ig gyűjtenek a kiadott urnákban, vagy postai úton is visszaküldhetőek a helyi szervezethez. A gyűjtő urnákból mi is kaptunk. A választás a megyében pedig szintén urnás lesz, sajnos erre kell készülnünk. Azért írom, hogy sajnos, mert már az elnökségi ülésen is kiderült, hogy ez egyáltalán nem egy “felhasználóbarát” módszer. Az első fordulót május 9-22 között, a második fordulót pedig június 7-15 között fogják tartani. Minden, a választásokkal kapcsolatos kérdésünkre segítőkészen válaszoltak.
 
 
Az egyéb napirendi pontok között röviden bemutatkoztunk. Kiemeltük, hogy nem alternatív kamarát kívánunk létrehozni, nem belső vagy külső ellenzéket kívánunk alkotni, hanem a kamarán belül, aktív munkával kívánjuk megvalósítani reformterveinket. Illetve elmondtuk, hogy elkötelezettek vagyunk a tagság aktivitásának a növelésében, egy szerethető kamara létrehozásában, illetve proaktívak kívánunk lenni, és nem fogunk pártpolitikát folytatni. Az elnökség kérdéseinek megválaszolását követően láthatóan pozitívan álltak programunkhoz. És bár hasonló célokat fogalmaztunk meg, mint a helyi kollégák korábban, látható, hogy azokat mi már más eszközökkel kívánjuk elérni.
 
Tanulságként levonható volt a találkozóból, hogy komoly vérfrissítésre van szükség a kamarán belül, mert e nélkül nem lehet a tagságot megszólítani, az aktivitásukat fokozni.