Apró fejlemény

Emlékszünk még arra az elnökségi, minden létező csatornán kiküldött közleményre, amely Lénárd Ritát próbálja bemocskolni, illetve ami miatt etikai eljárást indítottam a MOK Elnökség ellen.

Kis újdonság, hogy -bár egyelőre semmilyen hivatalos információt nem kaptam az etikai eljárás állásáról- a MOK Elnökségnek küldött kérdésemet, mely szerint mégis kit takar a cikkben az Elnökség kifejezés, részben megválaszolta Dr. Farkas Gergely Országos Hivatalvezető.

A kérdés az volt, hogy, ki jegyzi a cikket, azt megelőzte-e elnökségi ülés, ha igen, akkor annak a jegyzőkönyvére kíváncsi lennék.

Nyilván egyenes kérdésre miért is adna egyenes választ a Tisztelt Hivatalvezető Úr, így azt nem válaszolta meg, hogy kik jegyzik a levelet, de legalább szabályzati hivatkozásaival elkápráztatott.

Ez alapján Dr. Éger István döntött a cikk kiadásáról (aka ASZ 36. ab)), ezt előtte elektronikusan (messengeren, e-mailben, Whatsappon, Tik-Tok videóban vagy Snapchaten, ki tudja?!) leegyeztette az Elnökséggel (aka EÜ 2. e)).

Örülök, hogy az Országos Hivatalvezető Úr megerősítette, hogy a teljes Elnökség felelős azért a cikkért, ez az etikai eljárásban mindenképp segítség lesz az eljáró Bizottságnak. Egyúttal újabb labdát is feldobott, mivel az Elnökség ügyrendjének 2. e) pontja ezt mondja:

 

Halaszthatatlan döntés esetén az elnökség elektronikus csatornán keresztül is megtarthatja rendkívüli ülését, illetve az ilyen helyzetben eldöntendő kérdésekben az elektronikus szavazás is megengedhető. Ezekben az esetekben az elektronikus dokumentumokat archiválni szükséges. Az így született döntéseket az elnökség következő rendes ülésén szavazással meg kell erősíteni.

 

Gondolom a Tisztelt Országos Hivatalvezető úr is tudja, hogy meg kell majd indokolni, hogy miért volt halaszthatatlan egy mocskolódó, a saját MOK tagok lejáratását hivatott cikk megjelentetése.

A másik, hogy bizony kíváncsi leszek az ügyrend előírása szerinti archivált dokumentumokra és az elnökség következő rendes ülésének jegyzőkönyvére is. Ez irányú igényemet időben előterjesztem a hivatalos csatornán.

Tisztelt Dr. Farkas Gergely, lassan ideje átszokni egy új kommunikációs formára, ahol nyíltan, egyenesen kimondjuk a dolgokat, mivel így egyszerűbb. Tényleg.